LinkedInTwitter

Emotie in B2B

Marketing & PR vertellen je verhaal. Het is als je eigen scenario voor een film. Als een regisseur bespeel je de emoties van klanten terwijl je ze begeleidt naar een aankoopbeslissing waarover ze tevreden kunnen zijn death certificate. Eind goed, al goed.

Wie denkt dat emotie geen rol speelt in B2B marketing, moet toch eens wat verder kijken. Als je eenmaal weet wat klanten bezighoudt, waar ze over praten op het werk, wat hun overheersende emoties zijn, kan goede copywriting meer winst opleveren dan je voor mogelijk hield Cross. Want ook in zakelijke markten zijn het mensen die kopen.

Laten we onszelf eens een paar vragen stellen.

Maak je in teksten de fout om…
Vooral te praten over hoe geweldig je bedrijf is 포식자?
Precies te doen wat iedereen in de branche doet?
Veel technisch jargon te gebruiken?

Denk je net als concurrenten…
Dat je onderneming zelf interessant is voor klanten Dark Knight Rise?
Dat klanten zullen blijven terugkomen, gewoon omdat je er bent?
Dat lagere prijzen het antwoord zijn?

Vergeet je regelmatig…
In contact te blijven met klanten en leads 공명전 다운로드?
Om te openen met een belofte in advertenties?
Goed na te denken over de kop die aandacht trekt?

Dan hoor je bij de meerderheid en is er werk aan de winkel lg 리커버리 다운로드. Waarom zou je hier niets aan kunnen doen? In werkelijkheid ben je maar één goede verkoopbrief of webpagina verwijderd van een belangrijke doorbraak halo 2 다운로드.

De waarheid is dat klanten niet zijn geïnteresseerd in de details van je onderneming. Het gekke is dat mensen zelfs niet werkelijk zijn geïnteresseerd in wat ze nodig hebben adobe acrobat 9 pro. Tenslotte hebben we alleen water, voedsel, kleding en onderdak echt nodig. De rest is geen behoefte, maar een wens. Een emotioneel verlangen.

Benoem alle voordelen
Goede copywriting benadrukt natuurlijk de zakelijke voordelen Download samsung phone photo. Zakelijke kopers handelen voor rekening van een bedrijf. Je moet laten zien hoe je product of dienst de kosten zal verlagen, de productiviteit vergroten, de kwaliteit verbeteren, de omzet verhogen, de cash flow versnellen 대학수학 책.

Maar vergeet niet persoonlijke voordelen te benadrukken. Zakelijke kopers zijn individuen. Dus moet je ook uitleggen hoe je product of dienst hun leven gaat verbeteren, hun werk makkelijker maakt, helpt indruk te maken op collega’s en de baas, zelfs promotie kan opleveren, of gewoon dagelijks zoveel tijd scheelt dat ze altijd op tijd thuis zijn voor het eten…

Persoonlijke motieven zijn er altijd. Stel dat je een verkoopbrochure maakt voor industriële heftrucks. Vanuit zakelijk oogpunt heeft de nieuwe productlijn alles wat een bedrijf nodig heeft: veilig, betrouwbaar, ergonomisch, lange levensduur, zuinig en schoon.

Maar overtuigt dat ook de voorman of -vrouw op de werkvloer? Die is nog niet zo zeker van de voordelen. Wat gebeurt er met het productieschema als de chauffeurs eerst nog moeten leren omgaan met de nieuwe heftrucks? Wie krijgt de schuld als de trucks niet zo goed presteren als beloofd? Hoe snel is er technische ondersteuning als dat nodig is?

Zie je welke kansen zouden blijven liggen als voor zulke dingen geen plaats is in je verkoopmateriaal? Hoe interessant de business case ook mag zijn, als je niet ook de persoonlijke voordelen aan de man of vrouw brengt, is je marketing gedoemd te mislukken.

Post a Comment

Your email is kept private. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.